Aksiyel Fanlı Su Soğutma Kuleleri
Aksiyel fanlı su soğutma kuleleri ısı ve güç üretmekte olan tesislerin atık ısıyı tesislerden atmak için kullandıkları soğutma sistemleri olmaktadır. Temelde çalışma prensipleri kuleye giren havanın ve suyun bir kısmının buharlaşmasıyla Düşebilecek en düşük hava sıcaklığına getirmektedir.
20.000 kcal/h ile 1.800.000 kcal/h arası soğutma kapasitesi sahip olan ürünlerimiz galvaniz sacdan üretilmiş olmaktadır. Dış yüzeyinde koruyucu astar ve 2 kat boya bulunan bu ürünler su kaybını engellemek amacıyla tasarlanmış olan flatör sistemleridir.
Aksiyel Fanlı Soğutma Kulelerinin Avantajları Nelerdir?
Mekanik çekişli soğutma kuleleri içerisinde bulunan fan sayesinde fan ısı transferine yardımcı olmakta ve soğutma kulesi için çekiş sağlamaktadır. Bu noktada özellikle endüstriyel alanlarda kullanıma sahip olan bu ürünler oldukça işlevsel olup tüm endüstriyel işletmelerde kullanım için uygun olmaktadır.
Aksiyel fanlı soğutma kulelerinin avantajları ise genel olarak şöyle sıralanabilir;
- En yüksek düzeyde enerji verimliliği sağlamakta.
- Düşük basınçta yüksek hava akışı elde etmeye yardımcı olur.
- Dış yüzeyindeki astar ve iki kat boya sayesinde sağlam tasarıma sahiptir.
- Tak ve çalıştır özelliği sayesinde kolay kullanıma sahiptir.
- Sessiz çalışması ile gürültü yaratmamaktadır.
Su Soğutma Kulesi Çalışma Prensibi
Su soğutma kulesi çalışma prensibi Su soğutma kulelerinin dolgu boyunca hava akış yönüne göre sınıflandırılması açısından değişiklik göstermektedir. Karşı akışlı kulelerin çalışma prensibiyle çapraz akışlı kulelerin çalışma prensibi birbirinden farklıdır.
Bu noktada çapraz akışlı kuleler Karşıyaka işte kulelere göre daha büyük hacme sahip oldukları için daha fazla karbon ayak izlerine sahip olmaktadırlar. Bu nedenle yatırım maliyeti olarak genellikle en çok karşı akışlı kuleler tercih edilmektedir.
Aynı zamanda çapraz akışlı kulelerin dolgusu dış kısma yakın olduğu için güneş ışınlarına daha fazla maruz kalarak su içerisinde alg oluşumuna neden olabilir ancak karşı akışlı kulelerde dolgular kapalı kısımda bulunduğundan güneş ışığına fazla maruz kalmamakta ve daha sağlıklı olmaktadırlar.
Genellikle çapraz akışlı kuleler sıfırın altında bulunan sıcaklıklarda kullanım için daha uygun olup ülkemizde bulunan endüstri işletmelerinde çoğunlukla karşı akışlı kuleler kullanılmaktadır.